Foredrag

Jeg er en erfaren foredragsholder, med mange højskoleforedrag samt foredrag for diverse foredragsforeninger.

Her er de foredrag jeg for tiden har på repertoiret:

1. Grundtvig som inspiration

Vi følger Grundtvigs spændende liv gennem spændende tider og lader os inspirere.
(90 min.; 4.000 + transport)

2. Så leg da Danmark

Leg har altid været omgærdet af mange filosofiske tanker, og alligevel leger børn mindre end tidligere. Foredraget er en tur rundt i nogle af de vigtigste elementer ved legen og vi ser på hvordan voksne kan være med.
Kan evt. udbygges med en omgang voksenleg (teatersport).
90 min. 4.000 + transport

3. Den alvorlige, den nye og den virkelig sjove

Om at skabe sammenhæng, humor og overskud i tilværelsen.
(90 min.; 4.000 + transport)

4. Swagger

Amerikanske drenge er ofte i farezonen. Her er fortællingen om hvorfor de ikke klarer sig; men ofte havner i funktionel analfabetisme og i kriminalitet. 
Der drages paralleller til Danmark og de danske drenge.
(90 min.; 4.000 + transport)

5Sportens Univers

Foredraget fortæller om idrættens og sportens oprindelige idealer og følger den til der hvor den er nu, hvor politik og kommerciel tænkning spiller en helt afgørende rolle.
(90 min.; 4.000 + transport)

Folk der har hørt foredrag siger bl.a:

Det første man tænker på efter Louis Mogensens foredrag “Så leg da Danmark” er at komme ud og lege.

Louis fører os trygt gennem alle de livsbekræftende dimensioner i legen. Legende let svinger vi os gennem historiens syn på leg, de store tænkeres tanker om leg og ikke mindst de kognitive gevinster ved legen.

Ved foredragets afslutning sidder man og føler, at man har haft verdens fedeste eftermiddag på legepladsen. Det har været sjovt, man har lært noget og man glæder sig bare til næste gang.

Nicolas Hentzel
Idrætshøjskolen Bosei | Sports College

 Nogle af dem der har hørt foredrag:

Louis Mogensen har i flere omgange holdt foredrag på Odder Højskole. Hver gang har han begejstret tilhørerne. De emner, som Louis foredrager om, er alle emner, som han personligt er meget optaget af. Det kan tydelig mærkes. Derudover er Louis meget dygtig til at finde øjenhøjde. Han er meget bevidst om, hvilken gruppe, han taler til og han ”mestrer” både unge og ældre, som er de grupper, han har talt til på Odder Højskole. Og så kommer man ikke igennem et foredrag med Louis uden at mærke hans stærke, humoristiske sans.
Søren W. Larsen, højskoleforstander

 På Sportshøjskolen har vi gentagne gange haft glæde af Louis som foredragsholder. Louis er en erfaren højskolemand, som lynhurtigt kan aflæse sit publikum og møde dem, der hvor de er. Louis fremstår sympatisk og vidende og er en god formidler. 
Bettina Møgeltoft, højskoleforstander

Louis var virkelig god til at formidle historien om Grundtvig til sit publikum. Han gjorde det på en sjov og interessant måde der gav mig lyst til at høre mere og blev mere nysgerrig. Det fungerede rigtig godt at han ikke stod og læste højt op fra et kedeligt PowerPoint, men at man kunne mærke at han faktisk brændte for det og at emnet interesserede ham rigtig meget.
Rikke Koreska, højskoleelev

Louis´ evne til at møde hans tilskuere i øjenhøjde resulterede i et både sjovt og lærerigt foredrag
Mads Lerche, højskoleelev.